play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Shëndetsi

Si të hani mollën e famshme japoneze kaki?

today21/02/2024

Background
share close

Është plot me vitamina dhe minerale, por kujdesuni për dy gjëra

Molla e famshme japoneze kaki është shumë e shëndetshme, por duhet të kujdeseni për dy gjëra kur e hani.

Molla kaki, e njohur edhe si molla japoneze, është jashtëzakonisht e shëndetshme.

Njerëzit në Azi e kanë konsumuar atë për më shumë se 2000 vjet, dhe duket si një domate.

Molla kaki është e pasur me vitamina A dhe C, dhe gjithashtu përmban minerale si hekur, kalcium dhe kalium. Është një burim i mirë i fibrave dhe antioksidantëve dhe mund të ndihmojë në forcimin e imunitetit tuaj. Përafërsisht 100 gramë e këtij fruti përmban rreth 70 kalori, transmeton Telegrafi.

Mund ta hani të freskët, të tharë ose të gatuar. Nëse e konsumoni të gjithë frutin, do të ishte e këshillueshme që të qëroni lëkurën para se të hani, sepse përmban sasi më të madhe theanine. Ky përbërës mund të ngadalësojë përthithjen e elementëve të tjerë të dobishëm.

Një tjetër gjë e rëndësishme – mos e konsumoni mollën japoneze me stomakun bosh pasi mund të rrisë rrezikun e diarresë. Do të ishte më mirë t’i hani ato pas një vakti.

Një ide e mirë është të hiqni lëkurën e frutit, ta copëtoni dhe ta vendosni në kos ose kos grek. Këtë frut mund ta përdorni edhe si shtesë në shijet e tjera. /Telegrafi/

Written by: ClubFm Kosova

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



0%