play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Kuriozitete

Pse folia e aluminit ka një anë me shkëlqim dhe tjetrën të thatë?

today16/07/2024

Background
share close

Është një produkt të cilin e përdorim çdo ditë, por si qëndron e vërteta? Cilën anë të folies së aluminit duhet ta përdorim kur gatuajmë dhe a ekziston një qellim i specifik pse folia i ka këto dyja anë.

Siç raporton Reader’s Digest, nuk ka asnjë anë “të saktë” të letrës së aluminit për t’u përdorur gjatë gatimit, kështu që përdorimi i saj në të dyja anët nuk është gabim.

Të dyja anët si ajo me shkëlqim dhe ajo pa shkëlqim janë njëlloj efektive në ngrohjen e ushqimit, kështu që thjesht zgjidhni cilëndo anë që preferoni.

Por, shtrohet pyetja pse fleta e aluminit ka një anë të shndritshme dhe të thatë?

Ekspertët thonë se ndryshimi midis dy palëve ka të bëjë me procesin e prodhimit, gjatë të cilit aplikohet nxehtësia dhe tensioni për të shtrirë dhe formësuar fletën.

Të dyja anët shtypen së bashku në të njëjtën kohë sepse në të kundërt do të shqyhej.

“Cilindo anë që e përdorni, folia e aluminit ka një funksion të njëjtë”, shpjegojnë ekspertët. /Telegrafi/

Written by: ClubFm Kosova

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



0%