play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Aktualitet

Përdoret rrallë, por ka përfitime të rëndësishme: Përse është e mirë uthulla e verës së kuqe?

today25/11/2024

Background
share close

Uthulla e verës së bardhë njihet gjerësisht si pjesë e ushqimit, por a keni provuar ndonjëherë uthullën e kuqe?

Uthulla e verës së kuqe përftohet nga fermentimi i verës së kuqe. Shija e saj e thartë e bën atë të preferuar në kuzhinë, duke u dhënë shije marinadave, salcave dhe llojeve të tjera të recetave.

Meqenëse uthulla e verës së kuqe përbëhet nga acidi acetik – si çdo uthull – është gjithashtu një shtesë e shkëlqyer për produktet e pastrimit të bëra në shtëpi, transmeton Telegrafi.

Përfitimet shëndetësore të uthullës së verës së kuqe

Efekt në nivelin e sheqerit në gjak

Hulumtimet sugjerojnë një lidhje midis marrjes së uthullës së verës së kuqe dhe uljes së nivelit të glukozës në gjak. Acidi acetik në uthull mund të ndihmojë në ngadalësimin e tretjes së karbohidrateve, duke e bërë më gradual lirimin e glukozës në qarkullimin e gjakut, shkruan Real Simple.

Kjo do të thotë se konsumimi i uthullës së verës së kuqe para një vakti të pasur me karbohidrate, të tilla si një tas me makarona ose patate të pjekura, mund të ndihmojë në uljen e nivelit të sheqerit në gjak.

Shëndeti i zemrës

Antioksidanti që gjenden në uthullën e verës së kuqe, resveratroli, që gjendet në rrushin e kuq – besohet se ndihmon funksionimin e zemrës. Disa studime kanë treguar se konsumimi i rregullt i uthullës mund të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut dhe niveleve të kolesterolit. /Telegrafi/

Written by: ClubFm Kosova

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



0%