play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Shëndetsi

Nëse i hani vezët në këtë mënyrë, mos e bëni më

today10/02/2023

Background
share close

Të gjithë e dinë se vezët përmbajnë salmonelë, një bakter i rrezikshëm që neutralizohet vetëm kur i gatuajmë mirë. Por ka shumë njerëz që preferojnë “mjaltin” e vezës së tyre të zier dhe shqetësohen se kjo metodë nuk vret sa duhet bakteret e salmonelës.

Për të shmangur kontaminimin me salmonelë, vezët duhet të zihen derisa e bardha dhe e verdha të jenë të ngurta.

Nëse ju pëlqen “mjalti” i vezës tuaj ose keni nevojë për një vezë të papërpunuar për të ngrënë, mund të përdorni një të pasterizuar tashmë, e cila është ngrohur në një temperaturë që vret bakteret.

Nëse e gatuani vezën e papasterizuar vetëm derisa e verdha të jetë ende e lëngshme, ajo nuk do të arrijë një temperaturë mjaft të lartë për të vrarë të gjitha bakteret, duke ju vënë në rrezik të shtuar të infeksionit.

Nëse ky është apo jo një rrezik i pranueshëm për shëndetin, është zgjedhja juaj!

Written by: ClubFm Kosova

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



0%