Listeners:
Top listeners:
LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË
LIVE CLUB FM SHQIPËRI
LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP
Të gjithë e dinë se vezët përmbajnë salmonelë, një bakter i rrezikshëm që neutralizohet vetëm kur i gatuajmë mirë. Por ka shumë njerëz që preferojnë “mjaltin” e vezës së tyre të zier dhe shqetësohen se kjo metodë nuk vret sa duhet bakteret e salmonelës.
Për të shmangur kontaminimin me salmonelë, vezët duhet të zihen derisa e bardha dhe e verdha të jenë të ngurta.
Nëse ju pëlqen “mjalti” i vezës tuaj ose keni nevojë për një vezë të papërpunuar për të ngrënë, mund të përdorni një të pasterizuar tashmë, e cila është ngrohur në një temperaturë që vret bakteret.
Nëse ky është apo jo një rrezik i pranueshëm për shëndetin, është zgjedhja juaj!
Written by: ClubFm Kosova
Copyright Radio Club FM Kosova
Post comments (0)