play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Shëndetsi

Mënyra e shëndetshme për përgatitjen e vezëve

today13/10/2023

Background
share close

Hulumtimi i botuar në The Journal of Nutrition ka përcaktuar mënyrën më të shëndetshme për të përgatitur vezët, që do t’ju ndihmojnë t’i ruani lëndët ushqyese të tyre dhe ta reduktoni rrezikun e kolesterolit.

Gjegjësisht, opsioni më i mirë është përgatitja e vezëve duke i zier pa lëvore. I vendosim në ujë të nxehtë, por jo të vluar dhe i ziejmë për tri minuta. Mos shtoni kripë në ujë, pasi kjo do ta hollojë të bardhën e vezës.

Zierja e tillë mund ta rritë nivelin e proteinave në vezë deri në 40 për qind dhe ju do të jeni më të ngopur për më gjatë. Gjithashtu ka aftësinë e shkatërrimit të salmonelës potenciale dhe ta zvogëlojë rrezikun nga kolesteroli.

Duhet shmangur përgatitja e vezëve në formën e omëletës ose vezëve të fërguara. Temperaturat e larta dhe përdorimi i sasive të mëdha të vajit, ulin nivelin e vitaminave dhe antioksidantëve, si dhe rritin nivelin e kolesterolit.

A e dini se vezët mund të jenë të dobishme edhe për ruajtjen e shikimit? Gjegjësisht, hulumtimi i vitit 2020 tregoi se konsumimi i dy deri në katër vezë në javë zvogëlon shanset e zhvillimit të degjenerimit makular, i cili shkakton shikim të paqartë. /Telegrafi/

Written by: ClubFm Kosova

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



0%