play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Kuriozitete

Një gabim që shumë e bëjnë kur lajnë enët

today03/12/2024

Background
share close

Detergjenti për larjen e enëve është i domosdoshëm në kuzhinë. Megjithatë, kur lani enët me dorë ose nëse përdorni një makinë larëse enësh, ka shumë mundësi që të përdorni shumë detergjent.

Sigurisht, kjo është e keqe për portofolin tuaj dhe mjedisin, dhe në fund të fundit për shëndetin tuaj, kur agjenti i pastrimit lihet mbi enët.

Shumica e njerëzve as nuk pyesin se sa detergjent është i mjaftueshëm, por i përmbahen parimit – më shumë është më mirë. Ju gjithashtu mund të besoni se enët e pastra kërkojnë sasi të mëdha detergjenti, por e vërteta është pikërisht e kundërta. Përdorimi i tepërt i detergjentit mund të lërë mbetje në enë, duke kërkuar shpëlarje shtesë.

Kur përdorni detergjent për larjen e enëve, mjafton një sasi shumë e vogël. Kur lani me dorë, shtrydhni vetëm një pikë mbi sfungjer, e cila do të jetë e mjaftueshme për një numër të madh pjatash, tenxheresh dhe enësh. Për ta bërë detergjentin të zgjasë më shumë, shtrëngoni butësisht sfungjerin në pëllëmbën e dorës për ta shpërndarë atë.

Gjatë larjes së enëve, disa njerëz përdorin një metodë tjetër, e cila ka avantazhin e të qenit mjaft ekonomike – larja në enë me ujë dhe detergjent.

Përdorimi i tepërt i detergjentit për larjen e enëve mund të shkaktojë shkumëzim, duke lënë mbetje sapuni në enët, duke kërkuar kohë më të gjata shpëlarjeje. Rezultati është, natyrisht, konsumi shtesë i ujit. Ngrënia e ushqimit nga enët e mbetura me detergjent mund të përbëjë gjithashtu një rrezik për shëndetin, duke lënë një shije të thartë në gojë.

Written by: ClubFm Kosova

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



0%