play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Shëndetsi

Pesë ushqimet që preferohet t’i përfshini në dietën tuaj

today13/07/2022

Background
share close

Trajneri Jeff Cavaliere ka renditur pesë ushqime në kanalin e tij në YouTube, për të cilat beson se janë të rëndësishme për t’i përfshirë në dietën tuaj, si për shëndetin e përgjithshëm ashtu edhe për rritjen e muskujve.

Boronica të freskëta
Cavaliere citon hulumtimet që tregojnë se konsumimi i rregullt i boronicave çon në një rritje të qelizave pararendëse të muskujve, si dhe në një reduktim të stresit oksidativ në muskuj.

“Shto faktin se ato janë gjithashtu të pasura me vitaminë C dhe kalium, si dhe janë një anti-inflamator i fuqishëm dhe nuk mund të gaboni duke përfshirë boronica në dietën tuaj”, pohon ai.

Perime kryqëzuese
Ngrënia e këtyre perime bën që glukorafanina të shpërbëhet në një ilaç të fuqishëm antioksidant dhe anti-inflamator të quajtur sulforafan. Cavaliere këshillon konsumimin e brokolit, lulelakrës, rrepës, lakërishtes, lakra jeshile, lakrës, rrepkës dhe uasabit.

Kungull, mango, patate dhe karotë
Kungulli, mango, patatja e ëmbël dhe karota, janë burim i karotenoideve që eliminojnë oksidimin që shkakton përkeqësimin e qelizave dhe plakjen e hershme.

“Kini kujdes sepse nëse hani shumë nga këto ushqime mund të merrni karotenemi. Kjo gjendje ndodh për shkak të rritjes së vitaminës A dhe bën që pëllëmbët dhe shputat të marrin një nuancë portokalli”, pohon Cavaliere.

Xhenxhefili
“Xhenxhefili është gjëja më e mirë që do t’ju ndihmojë të zvogëloni dhimbjen e muskujve pas një stërvitjeje të vështirë”.

“Edhe nëse nuk ngrini pesha, përfitimet anti-inflamatore të xhenxhefilit për të gjithë sistemin janë të pamohueshme”, thotë trajneri.

Proteinat pa yndyra
Cavaliere thotë se proteinat pa yndyrë nga pula dhe gjeldeti janë shumë të rëndësishme. Megjithatë, ai paralajmëron se nuk është e rëndësishme vetëm nëse i hani, por edhe si.

“Nëse e përgatisni pulën me agrume, mos shtoni salcë kremoze dhe ruani vlerën e vet proteinës”, shpjegon ai.

Written by: ClubFm Kosova

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



0%