play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Shëndetsi

Mitet për ushqimin e konservuar: Këto janë lajthitjet të cilat duhet të zgjidhen!

today09/06/2023

Background
share close

Aktualisht përdoren metale të testuara shumëfish të cilat nuk lirojnë kimikalie të dëmshme në ushqim

Natyrisht, të gjithë dëshirojmë të ushqehemi shëndetshëm. Dhe të gjithë dëshirojmë sa më shumë ushqim të freskët. Mirëpo disi me këtë dëshirë janë shfaqur edhe mite të shumta. Fjala vjen, mitet për ushqimin e konservuar si e keqe e domosdoshme, transmeton Telegrafi.

Miti 1: Ushqimi i konservuar përmban konservanse

Fjala konservë vjen nga latinishtja: conservare, që do të thotë “të ruash”. Pra, konservat nuk kanë patjetër konservanse, por qëllimi i tyre është – ruajtja e artikujve ushqimorë dhe i përbërësve të shëndetshëm të tyre.

Ushqimi i konservuar nuk do të thotë patjetër të përmbajë konservanse dhe më së shpeshti nuk kanë për shkak që prishjen e pengon sterilizimi termik.

Miti 2: Me konservim humben vlerat nutritive

Shpesh mendohet që ushqimi i konservuar nuk ka vlerë nutritive. Megjithatë, realisht shmangie të madhe nga artikujt e freskët në të vërtetë nuk ka.

Nëse nuk keni mundësi të gatuani peshk të freskët, atëherë peshku i konservuar është zgjedhje e mirë. Fjala vjen, skumbritë dhe sardelet e konservuara natyrshëm janë të pasura me thartira omega-3 mu sikur edhe të freskëtat. Peshku nuk humb proteinat, vitaminën D, kalciumin, madje as thartirat omega-3.

Miti 3: Ambalazhi i metaltë nuk është i mirë

Tani për tani përdoren metale shumëfish të testuara, të cilat nuk lirojnë kimikalie të dëmshme në ushqim. Gjithashtu, metali mund të riciklohet. /Telegrafi/

Written by: ClubFm Kosova

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



0%