play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM KOSOVË KOSOVË

  • cover play_arrow

    LIVE CLUB FM SHQIPËRI

  • cover play_arrow

    LIVE RADIO SHQIP DËGJO SHQIP

Shëndetsi

Arrorët, ja mënyra e duhur për t’i ruajtur sa më mirë ato

today27/04/2023

Background
share close

Arrat janë një rostiçeri e shëndetshme dhe ngopëse, dhe gjithashtu shkojnë mirë me recetat. Ato mund të veprojnë si një nga përbërësit bazë në ëmbëlsirat dhe sallatat.

Përveçse janë të shijshme, janë edhe shumë ushqyese, pasi shumica e tyre përmbajnë shumë fibra dhe elementë të tjerë të dobishëm për organizmin. Në krye të preferencës sonë janë padyshim arrat, fëstëkët, bajamet dhe lajthitë.

Megjithatë, është mirë të shmangni arrat me përzierjet e kripura pasi përmbajnë shumë kripë. Por çfarë ndodh me ruajtjen e tyre? Shumica prej nesh i vendosim në një dollap ose në qilar, por kjo nuk është mënyra e duhur. Vendi ideal është frigoriferi.

Pse në frigorifer? Ndryshe nga sa mendojnë shumë njerëz, frigoriferi është vendi më i mirë për t’i ruajtur ato. Arsyeja është se ato kanë një përmbajtje të lartë të yndyrave të mira por edhe një lloj vaji të ndjeshëm që i bën mjaft të ndjeshme. Oksigjeni, drita dhe nxehtësia kontribuojnë në përkeqësimin e tyre.

Është mirë të shmangni blerjen e arrave me shumicë nga dyqanet që nuk keni besim. Ka dyqane frutash të thata shumë të denja me produkte cilësore. Por nëse i blini për shembull nga supermarketi ose nga dyqanet që nuk i njihni ose nuk keni besim, atëherë sigurisht që do ta keni të pamundur të dini mënyrat e mirëmbajtjes dhe ruajtjes së tyre. Dhe siç thamë më lart, oksigjeni është një nga tre faktorët që kontribuojnë në ndryshimin e teksturës dhe shijes së tyre. Opsioni më i mirë janë ato të paketuara.

Written by: ClubFm Kosova

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



0%